CursorsFree Cursors
Hjärtats mening - Hjärtats mening - texter från insidan

Min älskade Celine

Det här är inte på rikigt. Celine har jag bara hittad på, likaså hennes mor.

Det finns inte ord som kan beskriva hur stor min saknad är efter Celine. Jag älskade henne för högt för att förlora henne. Mitt hjärta ropar efter henne dag som natt, till och med i mina drömmar, och ibland kan jag stå vid havet i flera timmar och ropa på henne. Jag vägrar att inse, jag kan inte! Jag kan skrika och be till Gud: "Ta mig istället! Låt tiden spolas tillbaka och ta mig istället för henne! Jag ber dig! Snälla! Snälla! Snälla..." Tillslut rinner mina ord ut i havet och jag faller ihop med tårarna rinnandes. Jag kan fortfarande se henne framför mig. Hennes vackra, blåa ögon, de rosiga kinderna och det långa mörka håret. Den sista skymt av henne jag såg var hennes blick, hennes hjälplösa blick. Hon bad mig om hjälp, men jag var inte en tillräckligt stark mor för att ha förmågan att hjälpa henne undan döden. Den kom som ett svart moln och grep henne i sitt stenhårda grepp. Jag skrek, skrek för allt! Det gör ont i mig, dag efter dag, månad efter månad, år efter år... Men jag vet, jag vet med hela min själ att hon än är vid livet. Hon kan se mig, just nu. Det spelar ingen roll vad som krävs för att hitta henne. Det får gärna kosta mitt liv, för utan henne, är jag  bara ett tomt, svart hål.


Alla hjärtans dag

Allas hjärtan är krossbara, så ta väl hand om ditt eget och om andras.

Alla hjärtans dag är skapad för att visa andra som man tycker om hur mycket de verkligen betyder för än. Sprid lycka och kärlek till din omgivning med en dikt, lite extra omtanke eller bara genom tre små ord: Jag älskar dig! Det kan glädja mer än vad du tror.

Mina älskade syskon

Mina syskon kommer jag leva med längst i hela livet. De kommer alltid vara mina käraste och jag kommer alltid älska dem. Det är en besynnerlig känsla när föräldrarna berättar att ett litet syskon är på väg. Men när jag fick den turen första gången var jag ändå ganska liten, två år när mamma och pappa berättade. Då minns jag inte riktigt hur det kändes. Men allt minns jag den gången då jag satt i badrummet med mamma och pappa och jag så otåligt frågade mamma när den där plutten för en gång skull ville komma ut. Ännu bättre minns jag när vi var på sjukhuset och jag höll hårt i pappas hand. När jag såg det lilla röda knytet i mammas famn i andra sidan av rummet var det första gången jag fick se en bebis som faktiskt var min, min lillebror. Han hade hicka och varje gång jag hör små oförberedda hickningar så tänker jag på Albin och hur knäppt det var att vara stor. När jag höll i Albin var det något alldeles speciellt. Han var mycket tyngre än vad jag hade kunnat föreställa mig, men han var ju så liten.
Albin och jag var alltid tillsammans. Jag brukade breda ut en filt på vardagsgolvet och sätta alla gosedjur längst bak tillsammans med Albin i en babysitter som satt där och var så lydigt med på leken. Han var min, den lilla röda bebisen var min, så var det bara. Jag älskade att visa upp honom på dagis och känna de andra barnens svartsjuka. Albin kallade mig för Ia, kort och enkelt, men jag kallade honom för en rad olika namn, en del för att retas. Men framför allt fick han heta Pom Pom. Albin gillar att uppfinna, och jag tror han har många möjligheter ute i världen.
När Saga föddes minns jag inte mer än att Saga låg i en säng som alla nyfödda barn på sjukhus sover i och att hon hade stora hängkinder. Saga blev jag så överförtjust i att jag många gånger blev tillsagd att låta henne vara ifred för en gångs skull, men hur det gick behöver jag knappast nämna. Saga gillar att vara för sig själv på sitt rum och pyssla eller lägga pussel medan hon lyssnar och sjunger till musik. Hon har ett begåvat hjärta och fina ögon.
Bild från internet.Vad är en dröm?

Jag brukar fråga mig själv ibland vad en dröm verkligen är. En dröm kan vara allt från påhitt till en egen värld, det beror på vad du själv tror och tycker. Varje människa är en egen person med egna tankar och eget tycke, och människor finns det massor av. Eftersom alla dessa människor är olika måste det finnas många olika varianter om vad en dröm är. Jag tänker det är våra tankar i sömnen och att det formar en bild framför oss med livlig fantasi som handlar om det vi fruktar mest eller det vi önskar mest. Eller också är det något vi tänker på och så gärna vill. När vi är vakna drömmer vi helst inte om obehagliga saker, utan då har vi kontroll över vår hjärna och fantasi, och kan genom kontrollerat tänkande göra oss själva glada. Det är det som är hemligheten i drömmar i sömnen. Varför kan vi inte kontrollera dem?


De tjocka klippblocken närmar sig varandra. Jag tar sats och försöker springa, men jag kan inte. Klippblocken släpas mot den hårda marken. Det gnisslar obehagligt. Något greppar tag om mig. En jätte lik hand tar tag om min hals och trycker. Jag försöker vända mig och när jag tillslut lyckas stirrar jag rakt in i två glödande röda ögon, två hemska ögon. Jag vill skrika, men jag kan inte. Handen klämmer åt hårdare tills jag tappar andan helt. Jag faller, ner, ner, ner i ett gigantiskt svart hål...


Precis framför mig, alldeles intill. Jag trodde aldrig ens han velat titta åt mig. Jag vill stanna tiden, låta det förbli såhär för evigt. Jag sjunker in i en fantastisk värld, en värld som är min. Vi ser på varandra en lång, lång, lång stund...

 
Bild från internet